ЦВК попередила про заборону на проведення місцевих виборів у 10 областях

Читать на русском
Зокрема, 9 і 16 грудня повинні були пройти 19 проміжних місцевих виборів в цих областях, 23 грудня - 7 додаткових виборів в об'єднані територіальні громади цих областей.

Центральна виборча комісія звертає увагу суб'єктів виборчого процесу та інших учасників місцевих виборів, які раніше були призначені на грудень у тих 10 областях, де пізніше було введено воєнний стан, на законодавчу заборону проведення виборів у період такого особливого правового режиму.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні ЦВК у четвер, передає «Слово і Діло».

Які фейки поширюють довкола воєнного стану та навіщо?Президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні воєнного стану на 30 днів. Про поширення фейків довкола ВС розповіли експерти.

«ЦВК постановляє звернути увагу суб'єктів та інших учасників місцевих виборів, які проводяться у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, в яких введено воєнний стан, на дотримання вимог частини 1 статті 19 закону України «Про правовий режим воєнного стану» про заборону проведення виборів», – йдеться в резолютивній частині рішення.

Зокрема, 9 і 16 грудня повинні були пройти 19 проміжних місцевих виборів в цих областях, 23 грудня - 7 додаткових виборів в об'єднані територіальні громади цих областей.

Ба більше, 23 грудня мали пройти перші місцеві вибори в 45 ОТО 9 областей, в яких тепер введено воєнний стан: в 12 громад Миколаївської області, 8 - Запорізької, 7 - Луганській, 5 - Чернігівської, 4 - Сумської, по 3 - Вінницькій і Одеській, 2 - Херсонській і 1 - Донецької області.

ЦВК також ухвалила, що питання призначення місцевих виборів буде вирішуватися суб'єктами їхнього призначення у визначеному законодавством порядку після скасування або припинення воєнного стану.

Раніше президент Петро Порошенко пообіцяв не продовжувати воєнний стан.

Також нагадаємо, з'ясувалося, що зміниться в 10 областях після запровадження воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: