У МОН пояснили, як воєнний стан вплине на роботу навчальних закладів

Читать на русском
Змін у роботі шкіл, дитсадків та інших закладів освіти у 10 областях України, де вводиться воєнний стан, поки не передбачається.

Змін у роботі шкіл, дитсадків та інших закладів освіти у 10 областях України, де запроваджується воєнний стан, поки не передбачається.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на прес-службу Міністертсва освіти і науки України (МОН).

Через воєнний стан в «Укроборонпромі» змінять режим роботиПідприємства Укроборонпрому у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, працюватимуть в особливому режимі.

Зазначається, що зміни у роботі шкіл можуть відбутися у виняткових випадках, наприклад - якщо це потрібно для безпеки дітей та захисту країни.

«За таких умов міністерство, а також інші уповноваженні органи, оперативно інформуватимуть про це. Ми просимо вчителів, батьків, керівників закладів та всіх дотичних до освіти зберігати спокій та діяти раціонально. Сьогодні, і ми сподіваємося, що надалі, жодних змін у роботі закладів освіти не передбачається», - зазначили в МОН.

Як зазначила мінстр освіти і науки Лілія Гриневич, також наразі не передбачається жодних змін щодо пропускного режиму в закладах, графіку їхньої роботи тощо. Проте, якщо виникне потреба, то військові адміністрації, у разі їх створення, можуть встановлювати посилену охорону закладів освіти, використовувати їхні потужності та майно, здійснювати кадрову політику.

Також адміністрації можуть регулювати роботу закладів, зокрема, запроваджувати комендантську годину. Про ці зміни МОН буде повідомляти додатково.

Додамо, що воєнний стан запроваджується у таких областях: Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська. Також це стосується внутрішніх вод Азово-Керченської акваторії.

Нагадаємо, у Харківській ОДА виключили запровадження комендантської години через воєнний стан.

Раніше Супрун розповіла, як будуть надавати медичну допомогу в умовах воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: