Трамп закликав Німеччину та Францію розібратися в діях РФ у Чорному морі

Читать на русском
Американський президент знову заявив, що йому не подобається захоплення Росією трьох українських судів у Чорному морі.
Дональд Трамп

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп повторив, що йому не подобається захоплення Росією трьох українських суден у Чорному морі, і він сподівається розібратися в події.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті New York Post, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми подивимося, ми збираємося розібратися в тому, що ж сталося. Мені не подобається інцидент, і ми отримаємо доповідь про те, що відбувається», – підкреслив Трамп.

Він закликав лідерів Німеччини і Франції приєднатися до цього процесу, не згадавши, яких дій він чекає від них.

Водночас, Трамп заявив: «Є питання, а чи було попередження? Чи повідомляли вони (українські судна – ред) про проході? Думаю, що існує система, діюча система».

Напередодні президент США вже заявляв, що йому «не подобається» інцидент у Чорному морі і що він може скасувати в зв'язку з цим намічену на полях G20 зустріч із російським президентом Володимиром Путіним.

Також Трамп разом із президентом Туреччини Ердоганом висловили занепокоєння агресією РФ в Чорному морі.

Нагадаємо, що вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України. Внаслідок обстрілу українських кораблів також було поранено шестеро моряків. Всіх українських моряків окупаційний суд Криму взяв під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: