Агресія в Азовському морі: як США можуть покарати РФ?

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Україна, відповідно до договору 2003 року, законно передислокувала свої військові кораблі на Азов. І саме Росія невмотивовано відкрила вогонь на ураження проти українських моряків. Війна ніколи не припинялася з 2014 року. Просто зараз стало зрозуміло, що все ще попереду.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Зараз Дональду Трампу випав золотий шанс монополізувати позиції США як єдиної наддержави. Він багато разів говорив, що за анексію Криму несе відповідальність його попередник, і він би цього не допустив. Для Трампа це унікальний шанс припинити всередині американську дискусію щодо його особливих відносин із Путіним», – зазначив Березовець.

Якщо адміністрація Трампа проявить твердість, вона отримає повну підтримку Конгресу, додав він.

«Це може включати початок дискусії про відключення російської банківської системи від SWIFT, запровадження санкцій проти учасників проекту Nord Stream 2, розширення чинного списку санкцій, ембарго на поставки російської нафти та розширення оборонної допомоги Україні», – уточнив експерт.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світіВоєнний стан в Україні можуть запроваджувати з 28 листопада. В яких країнах його ще запроваджували, розбиралося Слово і Діло.

Україна має зміцнити західних союзників у їхній рішучості, підкреслив він.

На його думку, для цього потрібно самим демонструвати готовність іти на рішучі кроки. Після рішення РНБО у Верховної Ради не було права на відступ у питанні запровадження воєнного стану.

Крім цього, необхідно підтримати пропозицію Арсенія Яценюка денонсувати угоду 2003 року про статус Азовського моря й нарешті запровадити візовий режим з РФ, акцентував політтехнолог.

«Час для критики своєї країни закінчився. Необхідно забути про партійні розбіжності й захищати національні інтереси країни та її громадян», – резюмував Тарас Березовець.

У Конгресі США засудили агресію Росії в Азовському морі. Тим часом у НАТО заявили, що діям РФ немає виправдання й закликали відпустити українських моряків.

Що пишуть у соцмережах про запровадження воєнного стану – в нашому огляді.

Більше про голосування за запровадження ВС – на інфографіці.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світі – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: