Україна проситиме закрити Босфор для кораблів РФ

Читать на русском
РФ намагається встановити та поширити своє домінування в Балтійському морі, в Арктиці, на Середньому та Далекому Сході.
Конфлікт у Керченській протоці.

Україна має намір звернутися до світової спільноти із закликом посилити санкції проти Росії в зв’язку з її агресивними діями в Азовському морі та закрити протоку Босфор для суден РФ відповідно до 19-го пункту Конвенції Монтре.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко на ІІ Міжнародній конференції з питань морської безпеки в Києві, повідомляє «Укрінформ».

Які фейки поширюють довкола воєнного стану та навіщо?Президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні воєнного стану на 30 днів. Про поширення фейків довкола ВС розповіли експерти.

Він підкреслив, що РФ намагається встановити та поширити своє домінування в Балтійському морі, в Арктиці, на Середньому та Далекому Сході. «Встановлення контролю над Україною є для Росії критично важливим, тому що повна реалізація тих демократичних та євроатлантичних перетворень призведе до краху імперських амбіцій та авторитарної державної машини РФ», – переконаний він.

За його словами, в діях російських військовослужбовців у Азовському морі вбачаються ознаки правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України, й вони мають понести за це відповідальність.

Нагадаємо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Спецпризначенці Росії обстріляли й захопили три українських кораблі в Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон «Про затвердження указу президента України «Про запровадження воєнного стану в Україні» на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: