Супрун розвіяла міф про безпечну дозу алкоголю – відео

Читать на русском
Якби алкоголь та його дію візуалізували, то це були б образи моторошних чудовиськ. Багато батьків вважають, що діти не помічають або ж не усвідомлюють, що відбувається.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про шкоду алкоголю.

Як пише «Слово і Діло», вона розмістила соціальний відеоролик на своїй сторінці в Facebook, де показаний згубний вплив «зеленого змія».

«Якби алкоголь та його дію можна було візуалізувати – це, скоріш за все, були б образи моторошних чудовиськ. Багато батьків вважають, що діти не помічають або ж не усвідомлюють, що відбувається. Втім, у цьому соціальному ролику можна побачити, що така поведінка батьків не минає без наслідків», – написала вона.

Вживання алкоголю батьками дуже впливає на психіку дітей.

«В одному з досліджень було виявлено, що зловживання алкоголем батьків на очах у дітей може стати причиною сімейних сварок, викликати в них тривогу, занепокоєння та порушення сну. Часто діти, які спостерігають своїх батьків напідпитку, втрачають до них повагу та довіру, часом відчувають сильний страх. Навіть помірне вживання алкоголю батьків може мати серйозний вплив на емоційний стан дітей. Досить часто перше знайомство дітей з алкогольними напоями відбувається в колі сім‘ї під час святкувань. Науковці також виявили наступний зв‘язок – що більше батьки вживали алкоголю, то більш доцільним вони вважали дати спробувати алкоголь і своїм дітям», – повідомила Супрун.

Тому в. о. міністра рекомендує батькам не вживати алкоголь при дітях.

Раніше Супрун пояснила українцям, як перемогти осінню нудьгу.

Також нагадаємо, Супрун розповіла про користь малини при застуді та як правильно чхати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: