Воєнний стан: як працюватиме аеропорт «Бориспіль»

Читать на русском
Впровадження воєнного стану не вплине на мобільність населення, розповіли у Борисполі. Графік вильотів не мінятимуть.

Особливий правовий режим при впровадженні воєнного стану не вплине на мобільність населення, розповіли у Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні аеропорту на його сторінці у Facebook.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світіВоєнний стан в Україні можуть запроваджувати з 28 листопада. В яких країнах його ще запроваджували, розбиралося Слово і Діло.

«Щодо питання подальшого правового режиму перетину повітряного кордону країни в аеропорту ми орієнтуватимемося на рішення позачергового засідання Верховної Ради. Ми переконані: це рішення не вплине на мобільність населення», - написано в повідомленні.

У «Борисполі» також додали, що аеропорт працює у штатному режимі.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала закон про введення воєнного стану в Україні. «За» проголосували 276 народних депутатів, при 226 необхідних.

Закон вступить в силу вранці 28 листопада, його дія триватиме 30 днів. Права і свободи громадян можуть бути обмежені тільки при наземної агресії.

Також стало відомо, що військовий стан вводиться в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. Було поранено шістьох українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в "закриту акваторію територіального моря РФ».

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військову кабінет, РНБО і направив до Верховної Ради пропозицію про введення воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: