Захоплені РФ українські екіпажі є військовополоненими – Клімкін

Читать на русском
Головним пріоритетом роботи МЗС зараз є підключення міжнародних організацій до моніторингу стану полонених моряків.

Захоплені Росією українські екіпажі є військовополоненими.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу, пише «Слово і Діло» в понеділок, 26 листопада.

Агресія РФ в Азовському морі: до чого призведе конфліктРосійська агресія в Керченській протоці не призведе до ескалації ситуації на Донбасі, а Україна використає цю ситуацію для отримання дивідендів.

«Хочу підкреслити, що відповідно до міжнародного права статус захоплених екіпажів повинен розглядатися відповідно до Женевської конвенції 1949 року. Тому наші моряки є військовополоненими», - заявив міністр.

Головним пріоритетом роботи МЗС зараз є підключення міжнародних організацій до моніторингу стану полонених моряків.

«Ми ведемо переговори також із Червоним Хрестом для того, щоб він включився негайно до процесу моніторингу як їхнього стану, так і їхнього звільнення. Це один із наших ключових пріоритетів. Але також ми працюємо з нашими партнерами з метою зміцнення санкцій, тиску на Росію», - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, 25 листопада, два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» ВМС ЗС України здійснювали плановий перехід із порту Одеси до порту Маріуполя. Про такий намір поінформували заздалегідь. Однак Росія застосувала силу - прикордонний корабель «Дон» здійснив таран українського буксира, в результаті чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрні огорожі, загублений рятувальний пліт.

Також відзначимо, що НАТО скликає надзвичайне засідання через інцидент на Азові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: