Оприлюднили текст закону про воєнний стан

Читать на русском
Згідно з документом, воєнний стан у 10 областях триватиме з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року.

Текст закону про запровадження воєнного стану в Україні опублікований на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, військовий стан запроваджується в Україні з 14:00 26 листопада, пише «Слово і Діло».

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світіВоєнний стан в Україні можуть запроваджувати з 28 листопада. В яких країнах його ще запроваджували, розбиралося Слово і Діло.

«Затвердити указ президента України від 26 листопада 2018 року № 393 «Про запровадження воєнного стану в Україні» з таким застереженням: військовий стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії», - йдеться в тексті документа.

У пояснювальній записці зазначається, що законопроектом передбачається затвердити указ президента про введення воєнного стану, яким в Україні з 14:00 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб до 14:00 26 грудня 2018 року запроваджується воєнний стан, вирішуються питання, пов'язані з введенням названого особливого правового режиму.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. Було поранено шістьох українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в "закриту акваторію територіального моря РФ».

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військовий кабінет, РНБО і направив до Верховної Ради пропозицію про запровадження воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручив ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: