Волкер прокоментував атаку в Азовському морі

Читать на русском
Представник зовнішньополітичного відомства США зазначив, що Росія атакувала і захопила кораблі, але звинуватила в провокації Україну.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер відреагував на інцидент в Азовському морі.

«Росія протаранила український корабель, що мирно йшов до українського порту. Росія захопила кораблі та екіпажі й потім звинуватила Україну в провокації???», – написав дипломат у мікроблозі Twitter.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

Про це пише «Слово і Діло».

Раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що Оттава засуджує російську агресію проти України в Керченській протоці й вимагає негайно звільнити захоплені українські військові судна.

Нагадаємо, Військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Азовському морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіянами були захоплені три кораблі й поранені 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи, доля моряків із кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.

Як повідомлялося, за результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просить Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скликає позачергове засідання парламенту на 26 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: