Радбез ООН закликав Росію звільнити українських моряків

Читать на русском
У заяві говориться, що Франція, Нідерланди, Польща, Швеція і Великобританія визнають територіальну цілісність і суверенітет України.

Постійні представники Франції, Нідерландів, Польщі, Швеції та Великобританії в Раді Безпеки ООН висловили занепокоєння у зв'язку з атакою РФ на українські кораблі і закликали звільнити затриманих моряків.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на заяву постпредів країн у понеділок, 26 листопада.

Навіщо Путін пішов на ескалацію в Азовському морі?ВРУ збереться на позачергове засідання, щоб розглянути питання запровадження воєнного стану в країні. Ситуацію обговорили з експертами.

У заяві говориться, що Франція, Нідерланди, Польща, Швеція і Великобританія визнають територіальну цілісність і суверенітет України.

«Постійні представники країн-членів Європейського Союзу в Раді Безпеки під час неформального обміну думками під час візиту до Пекіна висловили глибоку стурбованість у зв'язку з недавньою ескалацією напруги в Азовському морі та в Керченській протоці», - йдеться в повідомленні.

Країни закликають РФ забезпечити доступ до українських портів в Азовському морі. Також представники країн закликали всіх діяти із граничною стриманістю для деескалації ситуації.

«Затримані українські моряки мають бути звільнені, а кораблі передані назад», - йдеться в повідомленні постійних представників.

Раніше Канада відреагувала на бойові дії РФ в Азовському морі.

Також нагадаємо, в ГПУ прокоментували конфлікт в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: