Суд над українськими моряками: двоє арештованих

Читать на русском
У підконтрольному Росії Київському районному суді окупованого Сімферополя почалося засідання, на якому оберуть запобіжний захід захопленим в Керченській протоці українським морякам.

У підконтрольному Росії Київському районному суді окупованого Сімферополя почалося засідання, на якому оберуть запобіжний захід захопленим в Керченській протоці українським морякам.

Як повідомляє Крим.Реалії, судові засідання проходить в трьох залах, пише «Слово і Діло». Потрапити на слухання можна тільки за списками, які були сформовані для російських ЗМІ.

Російських правозахисників, які спеціально приїхали на засідання, не пустили. За інформацією журналіста Антона Наумлюка, на даний час почалося засідання щодо обрання запобіжного заходу для одного із затриманих українських моряків Юрія Будзило.

Підконтрольний Росії Київський районний суд окупованого Сімферополя на два місяці заарештував члена екіпажу буксира «Яни Капу» Віктора Варемеза. Про це у себе в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

«Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці до 25 січня 2019 року члена екіпажу буксира «Яни Капу» Володимира Варемеза. Очевидно, такий же запобіжний захід буде обрано і для інших українських моряків», - повідомив журналіст.

Аналогічний запобіжний захід обрали для моряка Сергія Цибізова.

«Також на два місяці суд заарештував Сергія Цибізова. Адвокат Оксана Железняк, яка представляла його інтереси, розповіла, що звинувачення йому було представлено по частині 3 статті 322 КК РФ - «незаконний перетин кордону», - зазначив Наумлюк.

Раніше Україна обмежила пропуск росіян через КПВВ на адмінграніце з Кримом.

Також нагадаємо, поранених українських моряків вивезли з Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: