Москалькова назвала число затриманих моряків у Керченській протоці

Читать на русском
Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова заявила, що російські прикордонники затримали в Керченській протоці 24 українських моряка.

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова заявила, що російські прикордонники затримали в Керченській протоці 24 українських моряка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

Агресія РФ в Азовському морі: до чого призведе конфліктРосійська агресія в Керченській протоці не призведе до ескалації ситуації на Донбасі, а Україна використає цю ситуацію для отримання дивідендів.

За словами Москалькової, троє із 24 затриманих українських моряків знаходяться в керченській лікарні.

«Лікарі не ставлять стан важким, але, безумовно, поранення є поранення, і дуже важливо, щоб їм була надана кваліфікована допомога, і така виявляється», - сказала вона.

Вона також заявила, що з українськими моряками проводяться «процесуальні дії, пов'язані з встановленням обставин справи».

«Якщо до акваторії заходить військове судно, то це, звичайно, не просто порушення кордону, це суспільно-небезпечне діяння, яке вимагає особливої ​​кваліфікації і розгляду», - сказала Москалькова.

У свою чергу, голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв заявив, що затримані поблизу Керченської протоки члени екіпажів українських військових катерів «постануть перед судом».

Нагадаємо, трьох поранених українських моряків прооперували в Криму.

Раніше російські ЗМІ назвали імена деяких захоплених українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: