Сюмар розповіла, коли оприлюднять закон про запровадження воєнного стану

Читать на русском
Закон про запровадження воєнного стану в Україні, який прийняла ВР, буде завтра надрукований в газеті Голос України. Депутати закликали журналістів не маніпулювати інформацією.

Закон про запровадження воєнного стану в Україні, який ухвалила ВР, опрацьовується в юруправлінні та буде завтра надрукований в газеті «Голос України».

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook написала народний депутат України, керівник парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світіВоєнний стан в Україні можуть запроваджувати з 28 листопада. В яких країнах його ще запроваджували, розбиралося Слово і Діло.

«До відома журналістів. В газеті «Урядовий Кур'єр» опублікований указ президента, який було направлено до ВР. Той документ про введення воєнного стану, який парламент ухвалив вчора (про 30 днів) зараз опрацьовується в юруправлінні і буде завтра надрукований в газеті Голос України. Очевидно, це не та тема, де можливі маніпуляції з датами чи іншими формулюваннями», - пояснила Сюмар.

Раніше стало відомо, що в Урядовому кур'єрі у вівторок, 27 листопада, опубліковано указ президента Петра Порошенка про запровадження воєнного стану на 60 діб з 14:00 26 листопада.

У той же час напередодні парламент голосував за розпорядження Порошенка про воєнний стан на 30 діб.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. Було поранено шістьох українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в закриту акваторію територіального моря РФ.

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військовий кабінет, РНБО і направив до Верховної Ради пропозицію про запровадження воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручив ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: