Опублікували указ про воєнний стан на 60 діб

Читать на русском

В «Урядовому кур'єрі» у вівторок, 27 листопада, опубліковано указ президента Петра Порошенка про запровадження воєнного стану на 60 діб із 14:00 26 листопада.

Про це пише «Слово і Діло».

Зазначимо, згідно з п. 2 ст. 190 регламенту Верховної Ради, відповідний указ президента України набуває чинності після його затвердження Верховною Радою й негайно оголошується через засоби масової інформації або оприлюднюється в інший спосіб.

Водночас напередодні парламент голосував за розпорядження Порошенка про воєнний стан на 30 діб.

Такий же термін підтвердив секретар РНБО Олександр Турчинов, пише УНІАН.

«Дата початку воєнного стану в постанові, за яку проголосувала Верховна Рада – 26 листопада 14:00», – повідомив Турчинов.

Як ідеться в пояснювальній записці до доопрацьованого законопроекту «Про затвердження указу президента України «Про запровадження воєнного стану в Україні», оприлюдненій на сайті Верховної Ради, главою держави було запропоновано запровадити в Україні з 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб – до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року – воєнний стан.

Окрім того, на сайті парламенту в додатку до указу президента наголошується, що глава держави постановив запровадити в Україні воєнний стан із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб – до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року.

Зазначимо, напередодні в указі Порошенка про воєнний стан з'явився новий пункт, якого не було на сайті президента і який не розглядався на засіданні РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: