Помазанов провалив обіцянку підтримати створення ТСК щодо офшорів

Читать на русском
Андрій Помазанов говорив, що підтримує створення слідчої комісії щодо офшорів, але за постанову не голосував.

Народний депутат від «Народного фронту» Андрій Помазанов провалив обіцянку підтримати законопроект про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування офшорів вищих посадових осіб України.

Нагадаємо, в 2016 році міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів оприлюднив базу офшорних компаній, зареєстрованих через Mossack Fonseca. У базі фігурують 469 офшорних компаній і 643 фізичні особи, які пов'язані з Україною.

«Усі ці заклики про тимчасові слідчі комісії, про розслідування в парламенті, я особисто переконаний, що фракція «Народного фронту» також підтримуватиме такі ініціативи», – заявив депутат.

Помазанов обещал поддержать законопроект о создании ВСК для оффшоров чиновниковСлово і Діло

За постанову «Про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації про використання офшорних компаній президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави» парламент голосував 1 червня 2016 року. Голосів для його ухвалення не вистачило. Зокрема, фракція «Народного фронту» дала лише 13 голосів «за», сам же Помазанов не голосував і обіцянку провалив.

Також Андрій Помазанов передумав і проголосував за призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: