Помазанов передумав і проголосував за Смолія на посаду голови Нацбанку

Читать на русском
Нардеп Помазанов провалив обіцянку не голосувати за кандидатуру Якова Смолія, оскільки той працював у корупційному складі керівництва Нацбанку.
Андрій ПомазановСлово і Діло

Народний депутат України Андрій Помазанов пообіцяв не голосувати за запропоновану президентом кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Національного банку.

Таку обіцянку він дав 23 січня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Потрібно повністю звільняти всю верхівку Національного банку, в тому числі Якова Смолія. Я не знаю, як фракція буде визначатися з цього приводу. Я особисто проти призначення такої кандидатури. І особисто проти, щоб залишалися на посадах ті, хто зараз обіймає керівні посади, а саме заступники. Це і Катерина Рожкова, і інші, які сьогодні фактично блокують середньому бізнесу доступ до купівлі валюти на міжбанку, створюють корупційні ризики в цьому питанні. Є багато нюансів, через які я не готовий голосувати ані за Якова Смолія, ані за збереження того керівного складу, який є зараз», – заявив Помазанов у ефірі телеканалу «Рада».

15 березня 2018 року Верховна Рада призначила Якова Смолія головою Національного банку України. При цьому народний депутат Помазанов підтримав вказане рішення й провалив свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Помазанов дав 26 обіцянок, з яких 15 виконав, а 3 – провалив.

Результати голосування в Раді за кандидатуру Смолія дивіться на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» писало, чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: