Труханов може бути причетним до офшорних компаній та банди: реакція соцмереж

Читать на русском

Геннадій Труханов міг бути членом злочинного угруповання й мати стосунок до офшорних компаній, йдеться в розслідуванні BBC.
Слово і Діло

Журналісти BBC знайшли в Лондоні 8 об'єктів нерухомості, які були придбані через офшорну корпорацію Rubicon Group, до якої може бути причетним мер Одеси Геннадій Труханов.

У документах архіву Paradise papers журналісти виявили, що чотири компанії Rubicon Group перебували під контролем Труханова. Крім того, мер Одеси міг належати до злочинного угруповання з Одеси, яке заробляло на нафтовій промисловості.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про розслідування британських журналістів.

«Щось мені підказує, що скільки б публікацій не виходило в Україні й на Заході, в мера Одеси в найближчі роки все буде добре. На виборах 2019 року він потрібен в Одесі. Але якщо Одеса сприймає Труханова, то на всеукраїнському рівні він уже просто Дон Корлеоне якийсь. Цікаво буде спостерігати, як із ним поводитимуться на виборах? Приїжджатимуть до Одеси, обійматимуться й фотографуватимуться, щоб отримати в Одесі голоси, не боячись, як це сприйматимуть в інших регіонах, чи уникатимуть спільних фото, поставивши просте й зрозуміле завдання», – написала журналістка Христина Бердинських.

«Геннадій Труханов – справжній громадянин світу. Починав у кримінальному угрупованні, яке постачало зброю до Африки. В 90-х оформив грецький паспорт, фіктивно одружився з італійкою, щоб вільно їздити до Європи. Згодом отримав російське громадянство. І як російський громадянин реєструє офшори на Віргінських островах. Через ці офшори виводить гроші з українського бюджету. На них і купує нерухомість у Великій Британії. В якій країні, зрештою, його бунтівна натура знайде спокій за ґратами? Хотілося б, щоб тут, за місцем скоєння», – написав журналіст Дмитро Гнап.

«Щойно з'явилися Paradise Papers, мені почало муляти питання, чому Труханов назвав свій основний офшор Squadra Azzura. Ані «блакитна команда», ані «блакитна ескадра» якось не дуже корелювали з мером Одеси. А зараз зайшов ще раз до словника й заспокоївся. «Azzura» крім усього іншого перекладається також як «бригада», – написав Олекса Шалайський.

«BBC зробили сенсаційну публікацію про приналежність Труханова до злочинного угруповання. І це погана новина не стільки для Труханова, скільки для Петра Олексійовича, що, як відомо, є політичним і діловим партнером одеського мафіозі. Єдине, що може зараз зробити Порошенко для часткового порятунку себе від подальшої відповідальності, це допомогти взяти під варту свого партнера, подавши всім знак, що президент – на стороні світла. Але й це не дасть йому гарантій уникнути покарання. Тому, ймовірно, зараз в АП розглядаються альтернативні сценарії, за яких Труханов має зникнути як небажаний свідок (втеча за кордон, ліквідація). А в НАБУ є лише один варіант – затримання Труханова та забезпечення його цілодобової охорони (за ґратами)», – вважає Віталій Манько.

«Хтось здивований, що Труханов, відомий кримінальний злочинець, громадянин Московії, в команді Порошенка? Дивні люди. А хто ще може бути в команді мародерів? Саме таким Порошенко віддає на відкуп жирні місця», – написав Святослав Стеценко.

Нагадаємо, Геннадія Труханова, якого детективи НАБУ підозрюють у розтраті 185 мільйонів гривень на купівлю нової будівлі мерії, залишили на посаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: