НАТО скликає надзвичайне засідання через інцидент на Азові

Читать на русском
Порошенко закликав посилити міжнародний тиск на РФ для негайного звільнення українських моряків і кораблів.

Президент України Петро Порошенко і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання комісії Україна - НАТО.

Як пише «Слово і Діло», про такі результати телефонної розмови двох лідерів повідомив прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко в понеділок, 26 листопада.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

«Президент України і генсек Північноатлантичного альянсу обговорили загрози регіональної безпеки внаслідок непередбачуваних дій Росії. Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна - НАТО через агресію Росії», - йдеться в повідомленні.

Президент закликав посилити міжнародний тиск на Росію для негайного звільнення українських моряків і кораблів.

У прес-службі Порошенка відзначають, що генсек НАТО висловив підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і закликав Росію дотримуватися норм міжнародного права і свободи судноплавства в акваторії Азовського і Чорного морів.

Раніше стало відомо, що в Європейському парламенті обговорять можливість введення санкцій відносно Росії через агресію в Керченській протоці відносно українських судів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: