У НАТО відреагували на напад РФ на українські кораблі

Читать на русском
НАТО закликає Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі.

В НАТО відреагували на напад Російської Федерації на українські кораблі в Азовському морі, який відбувся сьогодні, 25 листопада.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення брюссельського кореспондента «Радіо Свобода» Рікарда Йозвяка в Twitter.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

Так, цитуючи заяву прес-служби НАТО, журналіст зазначив, що Альянс повністю підтримує територіальну цілісність України.

«НАТО повністю підтримує суверенітет України та її територіальну цілісність, включаючи її навігаційні права в її територіальних водах. Ми закликаємо Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі у відповідності з міжнародним правом», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті атаки Росії на кораблі Військово-морських сил України поранені шестеро українських моряків. На даний момент відомо, що Росія захопила три українські кораблі в районі Керченської протоки.

Додамо, на даний момент президент України Петро Порошенко проводить засідання військового кабінету, а в Міністерстві закордонних справ України проходить екстрене засідання з приводу ситуації в Азовському морі, працює кризовий штаб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: