Детектор брехні та порядок у країні: піар-теми тижня кандидатів у президенти

Читать на русском
Володимир Зеленський коментував свій президентський рейтинг, а в Мішеля Терещенка є рецепт життя без корупції.
Слово і Діло

До президентських виборів в Україні залишилося трохи менш ніж півроку. «Слово і Діло» поки нарахувало 27 потенційних кандидатів на головну посаду в країні. Порівняно з минулим тижнем, коли з «дистанції зійшов» Вадим Рабінович (на користь Юрія Бойка), більше ніхто не заявив про бажання балотуватися на виборах. Загалом, кандидати в президенти цими днями поводилися спокійно й резонансних заяв не робили.

Вперше свій президентський рейтинг прокоментував шоумен Володимир Зеленський. Нагадаємо, що згідно із соціологічними дослідженнями, він посідає друге місце й може разом з Юлією Тимошенко вийти до другого туру. «З приводу другого місця: боротися, так боротися! А чого тут боятися? У мене друге, в Тимошенко – перше. Гарна бійка! Тому я як чоловік справжній просто зобов'язаний пропускати жінку вперед», – сказав він.

На запитання, чи буде він балотуватися, Зеленський відповів: «Це залишимо на майбутнє, якщо можна. У кожному разі, це моє рішення, особисте».

Ще один кандидат із шоу-бізнесу, фронтмен «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук, записав ціле відео в день річниці початку Революції Гідності. Він знову повторив, що зміни в країні починаються з кожного українця й що справжні зміни можливі. «Тоді ми перемогли злочинну владу, маючи одне завзяття. Сьогодні ми стали більш досвідченими, в нас стало більше можливостей! Так чому ж стільки людей готові відступити, розповідаючи, що нас очікують вибори без вибору? Ми не маємо права зупинятися на півдорозі! І ми не будемо зупинятися. Ми скажемо своє слово. Все тільки починається», – заявив Вакарчук.

Продовжує давати обіцянки Валентин Наливайченко. Лідер руху «Справедливість» заявив, що йде в президенти з чітким планом дій: знає, як подолати ключові загрози, знищити корупцію, відновити мир в країні й повернути її на шлях розвитку. Крім того, Наливайченко знову пообіцяв повернути вкрадені у держави мільйони й говорив про міжнародну угоду щодо деокупації українських територій. Також, на думку політика, в Україні прийшов час ухвалити закон про добровольчу армію. «Разом із таким законом з'явиться й законне право на володіння зброєю, на мобілізацію», – додав він.

На завершення Наливайченко заявив, що має рішучість і політичну волю, щоб навести лад в Україні. Про лад цього тижня також говорив Ілля Кива. «Люди хочуть відчувати захищеність і Соцпартія готова це забезпечити. Партія має велику підтримку народу, а багато хто хоче долучитися до нашої команди. Але навести лад можна лише перебуваючи при владі. Впевнені, ми зробимо це», – заявив він.

Юрій БойкоНародний депутат України
Бойко запевнив, що буде створено парламентську групу «Опозиційна платформа – За життя»Сказано 20 листопада 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Свою програму озвучив колишній мер Глухова Мішель Терещенко. Якщо Терещенко виграє президентські вибори, то першим своїм указом ліквідує всі прокуратури в країні, а потім реформує й інші правоохоронні органи: створить муніципальну поліцію й скоротить штат Служби безпеки України. Може порадувати українців, що Терещенко виступає за скасування податків – ПДВ, податку із зарплати, на прибуток та імпорт. Ще екс-мер заявив, що має рецепт боротьби з корупцією, але не розповів його.

Народний депутат Олександр Шевченко перед виборами пообіцяв пройти детектор брехні й запропонує це зробити всім своїм опонентам. Він запевнив виборців, що ніколи в житті не брав і не братиме хабарів, а також не займався корупційними схемами.

Мер Львова й лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий озвучив свою президентську мету – «збудувати країну, в якій хочеться жити, повернути довіру громадян нашої країни до власної держави, мінімізувати корупцію».

Відзначимо, що протягом тижня ми збирали заяви не лише вищезазначених потенційних кандидатів у президенти. Наша увага спрямована на 27 осіб, які претендують або можуть претендувати на роль глави держави. Однак заяви інших цього тижня не були настільки цікавими, щоб включити їх до огляду.

Читайте в нашому матеріалі, на чому піарилися ймовірні кандидати в президенти минулого тижня.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: