Президент Словаччини розказав, що Україну чекають в ЄС і в НАТО

Читать на русском
Президент Словацької Республіки запевнив, що Україну чекають і в Європейському Союзі, і в НАТО та уважно стежать за необхідними для цього реформами.

Президент Словацької Республіки Андрій Кіска запевнив, що Україну чекають і в Європейському Союзі, і в НАТО та уважно стежать за необхідними для цього реформами в нашій країні. Про це він заявив на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Рада попередньо схвалила зміни до Конституції про НАТО і ЄС: як голосували нардепи311 народних депутатів попередньо підтримали зміни до Конституції щодо курсу України в НАТО і ЄС.

«Я бачу завдання Словаччини, як доброго сусіда, говорити і наголошувати на тому, що ми в Європейському Союзі, в НАТО всі чекаємо, що Україна буде частиною, буде складовою нашої (об'єднаної - ред.) Європи», - сказав Кіска.

За його словами, процес реформ, що необхідно здійснити на шляху до членства України в цих міжнародних об'єднаннях, є складним, іноді болісний, але дуже важливо роз'яснити всім українським громадянам їх необхідність.

У цьому контексті він зазначив, що участь у європейському проекті забезпечила значний прогрес Словаччині, що по-дружньому спостерігає за поступом України на цьому шляху.

Кіска наголосив, що за останні чотири роки в Україні було зроблено набагато більше, ніж за попередні десятки, що попри складності, зумовлені російською агресією, реформи все ж таки проводяться, і Україна рухається вперед в напрямку Європейського Союзу.

«На кожному саміті в Євросоюзі я нагадую про те, що треба не забувати про Україну, про те, як багато вона робить, про реформи і про те, як ми бачимо майбутнє України», - запевнив президент Словаччини.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні внесення змін до Конституції щодо курсу на НАТО та ЄС. Підтримати голосування до Ради особисто приїхав президент України Петро Порошенко. В підсумку за ініціативу проголосували 311 народних депутатів.

Раніше експерти розповіли, чому зміни до Конституції щодо вступу України до НАТО та ЄС можуть скасувати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: