Порошенко вимагає терміново затвердити зміни до Конституції з приводу курсу до ЄС і НАТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду України невідкладно розглянути зміни до Конституції в частині курсу на ЄС і НАТО.

Президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду України невідкладно розглянути зміни до Конституції в частині курсу на ЄС і НАТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення глави держави в Facebook.

Порошенко, зокрема, висловив упевненість, що рух України до ЄС і НАТО є незворотнім.

«Конституційний суд відкрив зелене світло на внесення змін до української Конституції щодо європейської та євроатлантичної інтеграції. Упевнений, рух України до ЄС і НАТО незворотній. Прошу парламент розглянути це питання невідкладно», – написав він.

Нагадаємо, сьогодні, 22 листопада, Конституційний суд України визнав конституційними зміни до Основного закону щодо закріплення курсу держави на вступ до Євросоюзу та НАТО.

Додамо, раніше заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявляв, що Верховна Рада України сьогодні може закріпити а Конституції курс на вступ до Євросоюзу та НАТО.

Крім того, повідомлялося, що спікер Верховної Ради України Андрій Парубій доручив парламентському комітету розглянути зміни до Конституції щодо курсу до ЄС і НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: