КСУ схвалив зміни до Конституції щодо курсу до ЄС і НАТО

Читать на русском
Конституційний суд України (КСУ) визнав конституційними зміни до Основного закону щодо закріплення курсу держави на вступ до Євросоюзу і НАТО.

Конституційний суд України (КСУ) визнав конституційними зміни до Основного закону щодо закріплення курсу держави на вступ до Євросоюзу і НАТО.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на джерела у фракції Блок Петра Порошенка, пише «Слово і Діло».

Зокрема, рішення суду вже передано до парламенту.

«У Раду вже передано рішення Конституційного суду. Тому Рада сьогодні (22 листопада, - ред.) його розгляне», - повідомив співрозмовник агентства.

Крім того, відповідну інформацію підтвердила представник президента в ВР, нардеп Ірина Луценко.

«Рішення про визнання президентського проекту змін до Конституції підтримала переважна більшість - 14 суддів КС. Тому, це дає парламенту можливість розглянути документ у сесійній залі», - сказала вона.

При цьому, станом на 12:40, дана інформація не була оприлюднена на офіційному сайті КСУ.

Нагадаємо, Велика палата КСУ в середу, 21 листопада, продовжила розгляд проекту змін до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО і Євросоюз. Так, суд розглядав закріплення євроатлантичних прагнень України в Основному законі на відповідність статтям 157 і 158 Конституції.

Раніше Верховна Рада направила на розгляд Конституційного суду України президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо незворотності курсу України на членство в Європейському Союзі і НАТО. Це рішення підтримав 321 народний депутат, 29 - проголосували «проти», двоє - утрималися. «Слово і Діло» розбиралася, як голосували фракції та групи.

«Слово і Діло» писало, як змінювалося українське законодавство про співпрацю з НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: