Порошенко чекає від ВР підтримки поправок до Конституції про ЄС і НАТО

Читать на русском
Порошенко розраховує на підтримку незабаром парламентом законопроекту з поправками до Конституції, які закріплюють євроатлантичний курс України.

Президент України Петро Порошенко розраховує на підтримку незабаром парламентом законопроекту з поправками до Конституції, які закріплюють євроатлантичний курс України.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави сказав під час зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації у вівторок, 20 листопада.

Як Порошенко порушує КонституціюПрезидент України зобов’язаний підписати ухвалений Верховною Радою проект закону протягом 15 днів або повернути до парламенту. Але на практиці деякі законодавчі ініціативи чекають роками, а інші підписуються в день надходження на Банкову.

«Я сподіваюся, що найближчим часом парламент проголосує зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО, щоб продемонструвати безвідкатність», – зазначив Порошенко.

Раніше Верховна Рада скерувала на розгляд Конституційного суду України президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо незворотності курсу України на членство в Європейському Союзі та НАТО. Це рішення підтримав 321 народний депутат, 29 – проголосували «проти», двоє – утрималися. «Слово і Дело» розбиралось, як голосували фракції та групи.

«Слово і Діло» писало, як змінювалося українське законодавство про співпрацю з НАТО.

Президент також очікує затвердження Верховною Радою законопроекту про державний бюджет на 2019 рік, підкресливши при цьому, що це дозволить Україні отримати транш Міжнародного валютного фонду, макрофінансову допомогу ЄС, а також кредит Світового банку.

Як писало «Слово і Діло», спікер Андрій Парубій анонсував, що 22 листопада буде ухвалений держбюджет-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: