Продан повідомив САП про повернення в Україну

Читать на русском
Колишній в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан заявив, що наступного тижня повернеться до Києва.

Підозрюваний в незаконному збагаченні колишній в. о. голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан заявив, що наступного тижня повернеться до Києва після лікування за кордоном, про що вже проінформована САП.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив в середу, 21 листопада, в Facebook.

Продан пообіцяв попередити САП про своє повернення в УкраїнуКолишній в. о голови ДФС не став уточнювати терміни, але висловив надію, що курс лікування не займе у нього багато часу.

«Наступного тижня повертаюся до Києва після завершення лікування. Лікарі вважають, що мій стан дозволить залишити медичний заклад. Сьогодні адвокати надали представникам САП інформацію щодо цього. Сподіваюся, що з мого повернення не влаштують шоу. У той же день я готовий прийти в САП», - написав Продан в соцмережі.

За його словами, «ця історія з повістками, підозрами" була влаштована, щоб налякати його, щоб він не повертався в Україну.

«Багато хто сподівався, що я залишуся за кордоном. Адже в такому разі і доводити нічого не треба. Бо якщо не повернувся, сховався - підтвердив, що дійсно винен. Я такого подарунка людям, які мене замовили, не зроблю. Я повертаюся, щоб довести свою правоту», - заявив екс-глава ДФС.

Раніше в Генеральній прокуратурі залишилася частина матеріалів кримінального провадження, де фігурує колишній в. о. голови ГФС Мирослав Продан, слідство не відкидає вручення йому нової підозри.

Нагадаємо, САП склала повідомлення про підозру колишньому в. о. голови ГФС Мирославу Продану в незаконному збагаченні. Зокрема, його підозрюють в тому, що він, будучи ще заступником голови ГФС, заволодів понад 89 млн грн, за які придбав дві квартири в елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн ​​грн; два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн; три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн грн.

САП тричі викликала Продана на допит, оскільки попередні рази - 8 і 15 листопада - він не з'явився.

Також повідомлялося, що екс-глава ДФС залишив Україну перед допитом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: