Продан пообіцяв попередити САП про своє повернення в Україну

Читать на русском
Колишній в. о голови ДФС не став уточнювати терміни, але висловив надію, що курс лікування не займе у нього багато часу.

Колишній керівник Державної фіскальної служби Мирослав Продан, підозрюваний у незаконному збагаченні, пообіцяв завчасно повідомити дату свого повернення до України САП.

Про це політик написав у Facebook, пише Слово і Діло.

«Без всякого сумніву відразу після завершення лікування і реабілітації я повернуся до України. Про дату, час і номер рейсу (якщо повертатимуся літаком) проінформую представників САП», - йдеться в повідомленні.

Колишній в. о голови ДФС не став уточнювати терміни, але висловив надію, що курс лікування не займе у нього багато часу.

«Не думаю, що виникне необхідність тривалого перебування за кордоном», - додав він.

Продан також пообіцяв передати правоохоронцям документ, який підтверджує, що він дійсно лікується в німецькій клініці.

«Найближчим часом мої представники звернуться до САП і нададуть лист, підписаний уповноваженою особою закладу. Також я відправлю оригінал зазначеного листа поштою, безумовно, займе більш тривалий час», - зазначив екс-податківець.

Як відомо, 5 вересня Кабінет міністрів звільнив виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана за власною заявою.

Нагадаємо, САП підозрює Мирослава Продана у набутті 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в.о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016 року по червень 2018 року.

Повідомляється, що за ці кошти Продан придбав дві квартири у Києві за 6,7 мільйона, два будинки у Туреччині за 78 мільйонів і 3 авто представницького класу за 3,4 мільйона гривень, але оформив їх на близьку особу.

Також слідство перевіряє причетність екс-очільника ДФС до придбання інших об’єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

У САП нагадали, що ч.3 ст.368-2 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: