Парубій підписав закони про розмитнення «євроблях»

Читать на русском
Голова парламенту Андрій Парубій 22 листопада підписав законопроекти про розмитнення автомобілів на євробляхах.

Голова парламенту Андрій Парубій 22 листопада підписав законопроекти №8487 та №8488 про розмитнення автомобілів на «євробляхах».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на дані на сайті парламенту.

Чому розмитнення «євроблях» може стати «чорним лебедем» для влади?Власники авто на іноземній реєстрації продовжують протести в столиці та інших містах України. Вимога – накласти вето на ухвалені закони щодо розмитнення авто на єврономерах.

Останні етапи проходження документа – закон повернули з підписом голови Верховної Ради України, закон надісланий на підпис президенту.

Нагадаємо, раніше Парубій заявив, що два законопроекти про розмитнення «євроблях» того ж дня будуть надіслані на підпис главі держави Петру Порошенку.

Як повідомлялося, парламент у середу розблокував підписання законів про розмитнення авто на єврономерах («євроблях»). Тепер їх можуть підписати спікер парламенту та глава держави.

«Ми відхилили постанови … це дає можливість негайно надіслати (закони – ред.) на підпис президенту. Вони сьогодні ж будуть надіслані президенту», – прокоментував спікер ВР.

Зазначимо, 20 листопада в столиці власники «євроблях» заблокували рух громадського транспорту, через що в Києві запровадили оперативний стан: громадський транспорт курсував поза графіком руху. Зокрема, з відхиленням від графіка курсували автобуси на маршрутах №№ 24, 62, 55.

На початку листопада парламент схвалив нову модель оподаткування легкових автомобілів і посилив штрафи за порушення термінів розмитнення «євроблях».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: