Аваков розповів про жорсткі заходи для «євробляхерів»

Читать на русском
Провадження були відкриті за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській і Житомирській областях.

Поліція порушила й розслідує п'ять кримінальних проваджень за фактом блокування доріг.

Як пише «Слово і Діло», про це це в середу, 21 листопада, повідомляє Національна поліція.

«Євробляхери» перекриють дороги по всій Україні. Чи буде вето?20 листопада в Києві власники авто на іноземній реєстрації заблокували рух громадського транспорту. Вимоги – скасувати ухвалені закони щодо розмитнення авто на єврономерах.

За даними відомства, провадежння були відкриті в межах ст. 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту та позбавлення волі.

Такі провадження були відкриті за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській і Житомирській областях.

«Кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов'язком органів державної влади є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування», – йдеться в повідомленні.

У поліції зазначають, що в разі подальших спроб блокувати транспортні комунікації до правопорушників застосовуватимуться передбачені законом заходи.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що ліберальна лояльність до «євробляхерів» закінчилася там, де вони перетворили право на протест в утискання прав інших.

«Ухвалене рішення про розблокування всіх перекритих ними автодоріг. Поліція працюватиме в межах закону, але в разі непокори – жорстко», – йдеться в повідомленні Авакова.

Нагадаємо, в Україні другий день поспіль протестують «євробляхери». Перекриті дороги в декількох областях країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: