Порошенко просять ветувати закони про «євробляхи»

Читать на русском
Власники авто на єврономерах домоглись ухвалення нових законів для легалізації свого транспорту, проте є незадоволені.

На сайті президента України Петра Порошенка з'явилася петиція з проханням ветувати ухвалені Верховною Радою закони №8487 та №8488, які стосуються митного очищення автомобілів на єврономерах.

На думку автора петиції, ці закони не враховують реальну ступінь добробуту українців, пише «Слово і Діло».

Розмитнення «євроблях»: який вихід і коли чекати рішенняУ центрі Києва триває мітинг водіїв автомобілів з єврономерами. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Прохання накласти вето на закони №8487 та №8488 про розмитнення авто іноземної реєстрації і замість того затвердити закон, який дозволить розмитнити авто за суму, що можна порівняти з 3-5 мінімальними зарплатами – близько 300-500 євро, але не 2500 євро з НДС, як ухвалили. Це більш ніж 20 мінімальних зарплат і прирівняно до вартості самого авто», – йдеться в темі петиції.

Також автор просить передбачити в новому законі пільги для учасників АТО, багатодітних сімей та інших категорій громадян, які потребують додаткової підтримки.

Поки петиція, зареєстрована 9 листопада, зібрала 3,7 тисячі підписів за необхідних 25 тисяч.

Нагадаємо, минулого тижня в Києві й низці інших міст України відбулися масові акції власників автомобілів на іноземній реєстрації, учасники яких вимагали законодавчого врегулювання свого статусу.

У підсумку Рада ухвалила закони №8487 та №8488. Після вивчення нових законів з'ясувалося, що після сплати всіх податків і зборів розмитнення автомобіля на єврономерах може коштувати до двох тисяч євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: