Нардепи збільшили штрафи за п'яну їзду

Читать на русском
Верховна Рада проголосувала за законопроект, що посилює відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Верховна Рада проголосувала за законопроект, що посилює відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

За відповідне рішення проголосували 239 народних депутатів, передає «Слово і Діло» в четвер, 22 листопада.

Порядок на дорогах: як зміниться життя автомобілістів у 2018 роціУ новому році на автомобілістів чекає низка законодавчих новацій. Вони стосуватимуться як змін до ПДР, так і вирішення проблеми з авто на іноземній реєстрації. Чого слід очікувати та якою буде реакція автомобілістів – у матеріалі Олександра Радчука.

Згідно з документом, їзда в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції за кермом, передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до трьох років.

За повторне правопорушення передбачений штраф у розмірі 51 тисяча гривень із позбавленням права керування терміном від 2 до 3 років. Для порівняння, зараз сума штрафу дорівнює 10,2 тис. грн, а нетверезих водіїв позбавляють прав на рік.

Раніше Рада затвердила нову модель оподаткування авто на єврономерах.

Також нагадаємо, з'ясувалося, куди підуть кошти за «евробляхи».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: