Южаніна розповіла, куди підуть кошти за «євробляхи»

Читать на русском
Усі надходження митних платежів у 2018 та 2019 роках скеровуватимуться на пенсійне забезпечення, заявила Южаніна.

Отримані від розмитнення автомобілів на єврономерах кошти пропонується скерувати до Пенсійного фонду.

Як пише «Слово і Діло», про це під час виступу у Верховній Раді в четвер, 8 листопада, заявила голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Розмитнення «євроблях»: який вихід і коли чекати рішенняУ центрі Києва триває мітинг водіїв автомобілів з єврономерами. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Пропонується дати уряду доручення: всі надходження митних платежів у 2018 та 2019 роках скерувати на пенсійне забезпечення. Я хочу, щоб усі молоді люди знали, що ці кошти підуть виключно до Пенсійного фонду», – заявила Южаніна перед голосуванням законопроекту.

За її словами, йдеться про всі митні платежі, отримані при оформленні автомобілів, які були ввезені в Україну з 1 січня 2015 року до дня набуття чинності законом.

Нардеп пояснила, що в разі дотримання власниками всіх умов оформлення автомобілів, їх звільнять від відповідальності за порушення термінів тимчасового ввезення.

Южаніна підкреслила, що для закриття тимчасового режиму ввезення автомобіля чи режиму транзиту власники авто платитимуть адміністративний штраф до держбюджету.

Як відомо, Рада 250 голосами ухвалила закон про зниження акцизу на ввезення авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: