В Україні хочуть істотно збільшити штрафи за нетверезе водіння

Читать на русском
Рішення про майбутню перевірку та її деталі (місце, вибірка) ухвалюється керівником патрульної поліції.

Депутати пропонують посилити боротьбу з нетверезими водіями, істотно збільшивши штрафи.

Відповідний законопроект був зареєстрований у парламенті, повідомляє «Громадське», пише «Слово і Діло».

Згідно з документом, штрафи за водіння в нетверезому стані пропонується збільшити до 40 тисяч гривень. Також поліції хочуть дати право проводити систематичні перевірки водіїв на стан алкогольного сп'яніння.

«П'яні» ДТП і кримінальна відповідальність: чи готові українці до європейських законівГендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів оцінив намір запровадити кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані.

Статистика вказує, що лише за останні півроку було виявлено 46 тисяч п'яних водіїв. А Всесвітня організація охорони здоров'я зазначає, що більшість ДТП відбуваються через алкоголь у крові.

Як ідеться в законопроекті, в зоні проведення перевірки буде встановлений відповідний знак, де водій буде обов'язково перевірений на алкоголь. Рішення про майбутню перевірку та її деталі (місце, вибірка) ухвалюється керівником патрульної поліції.

Раніше в Нацполіціі підрахували, на скільки поповнився держбюджет за рахунок штрафів за водіння в нетверезому вигляді.

Нагадаємо, гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко розповів, чи потрібно забирати авто за «п'яну» їзду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: