ВР не скасувала нові правила оподаткування авто на єврономерах

Читать на русском
Раді не  вистачило голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

У Верховній Раді не вистачило голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

Як пише «Слово і Діло», депутати не підтримали проекти постанов №8487-П «Про скасування рішення Верховної Ради України від 8 листопада 2018 року про ухвалення в другому читанні та в цілому проекту закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» і 8487-П1», внесених народними депутатами Юрієм Дерев'янком і Сергієм Капліним.

Розмитнення «євроблях»: кому вигідний закон та чи можливе ветоВерховна Рада проголосувала за ухвалення в цілому законопроекту про внесення змін щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів.

Ухвалення проекту постанови підтримали 57 народних депутатів, а за проект 8487-П1 проголосували 56 парламентарів.

Таке рішення ВР дає можливість Андрію Парубію підписати ухвалений законопроект і передати його на підпис президенту Петру Порошенку.

Як відомо, власники автомобілів із іноземною реєстрацією вранці у вівторок, 20 листопада, заблокували рух автотранспорту на відрізку дороги на вулиці Грушевського, що біля Верховної Ради, з вимогою скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони вимагають ухвалити постанову про повернення закону №8487 до Кабміну, щоб при зниженні вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів.

8 листопада Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Станом на ранок 21 листопада, як повідомляє прес-служба «Укравтодору», через акції протесту «євробляхерів» перекриті дороги у Волинській, Львівській, Тернопільській, Одеській та Хмельницькій областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: