Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Антон Кіссе

Читать на русском
Антон Кіссе, в тому числі, виконав обіцянку брати уроки української мови й потім виступати українською в парламенті.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Антон Кіссе (група «Відродження»).

Кіссе був обраний до парламенту за виборчим округом №142 (Одеська область). За час своєї каденції він дав 28 обіцянок, 10 з яких виконав (36%), а 8 – провалив.

Антон КіссеНародний депутат України
Кіссе пообіцяв домогтись внесення змін до Держбюджету на 2015 рік щодо ремонту шкіл в окрузіСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Народний депутат провалив дві обіцянки, які стосуються ремонту дороги Одеса-Рені. У травні 2016 року Кіссе пообіцяв, що ініціює створення громадської групи моніторингу ремонту. «До складу групи увійдуть фахівці, які працювали в системі автодору, експерти в галузі дорожнього будівництва, юристи, журналісти, громадські працівники», – заявив він. Але за рік група так і не була створена, замість цього, за словами Кіссе, за ремонтом спостерігають його помічники та депутати від фракції партії «Наш край» в Одеській обласній раді.

Крім того, депутат обіцяв, що будівництво цієї дороги завершиться до січня 2017-го. Але в лютому минулого року для завершення будівництва потрібно було завершити ремонт ще 138 кілометрів.

У передвиборчій програмі Кіссе обіцяв ініціювати законопроект про новий реальний прожитковий мінімум для населення. Восени 2016 року він заявив, що «Наш край» вимагає наступного року збільшити прожитковий мінімум до 3 тисяч 80 гривень. При цьому жодного власного законопроекту депутат не ініціював і обіцянку провалив.

У листопаді минулого року Кіссе пообіцяв після курсів української мови виступати у Верховній Раді українською. Після цієї обіцянки і до середини березня депутат у залі парламенту не виступав. А пізніше розповів «Слову і Ділу», що бере індивідуальні уроки з української мови, але поки виступити з трибуни не наважується. Однак уже 21 вересня Кіссе під час години запитань до уряду виступив у Раді українською мовою. Таким чином, свою обіцянку він виконав.

Антон КіссеНародний депутат України
Кіссе пообіцяв докласти максимум зусиль щоб справу Василія Кащі було розслідувано до кінцяСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

При цьому нардеп не захотів голосувати за законопроект про українську мову, який має врегулювати мовне питання в усіх сферах державного й суспільного життя країни.

У процесі виконання в Кіссе залишилися ще 10 обіцянок. У передвиборчій програмі він обіцяв підтримати всі законопроекти про заборону будь-яких проявів радикалізму (поки таких не було), про заборону будь-яких проявів ксенофобії та всіх проявів цензури.

Також нардеп обіцяв сприяти реформуванню армії та переведенню її на контрактну основу. У Раді він підтримав законопроекти «Про військовий обов'язок і військову службу (щодо уточнення термінів військової служби за контрактом)», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби», але був відсутній на голосуванні за проект закону «Про чисельність Збройних сил України».

Обіцяв Кіссе підтримати всі законопроекти щодо децентралізації управління країною й розширення прав регіонів. При цьому утримався на голосуванні за законопроект «Про добровільне об'єднання територіальних громад», яким передбачається фінансова та функціональна децентралізація.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: