Замість обіцяної Кіссе групи активістів за ремонтом дороги Одеса-Рені спостерігають його помічники

Читать на русском

Одеський депутат Антон Кіссе заявляв, що збере для нагляду за ремонтом траси Одеса-Рені громадську моніторингову групу, до якої увійдуть фахівці, медійники та просто небайдужі люди. Але замість цього там, за словами самого нардепа, працюють його помічники.
Антон Кіссе

Не зовсім прозорим вийшло виконання обіцянки щодо ремонту траси Одеса-Рені народного депутата України Антона Кіссе, який представляє в парламенті місцевий одномандатний виборчий округ №142.

Йдеться про намір сформувати для моніторингу ремонту траси ініціативну групу, до якої увійшли б фахівці автодору, експерти в галузі дорожнього будівництва, юристи, журналісти, громадські працівники, нагадує «Слово і Діло».

За словами Кіссе, запит на громадський контроль ремонту автодороги очевидний, у зв'язку з чим він готовий узяти на себе цей обов'язок.

Антон КіссеНародний депутат України
Кіссе ініціює створення громадської групи моніторингу ремонту дороги Одеса — РеніСказано 25 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«До складу увійдуть фахівці, які працювали в системі автодору, експерти в галузі дорожнього будівництва, журналісти, громадські працівники. Ті 46 тисяч осіб, жителі південних районів Одещини, які поставили свої підписи під зверненням до президента та прем'єр-міністра з вимогою відремонтувати трасу Одеса-Рені, мають повне право домагатися якісної роботи», – заявив депутат у травні минулого року.

Але, як виявилося, під «громадськістю» Кіссе мав на увазі... своїх помічників і однопартійців з Одеської обласної ради. Це випливає з його відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла».

Місцеві легенди України: траса Одеса-РеніІсторія ремонту траси Одеса-Рені та обіцянок політиків з цього приводу в циклі матеріалів «Місцеві легенди України».

«Моніторинг ситуації за моїм дорученням здійснюють мої помічники-консультанти на громадських засадах, які працюють у громадських приймальнях, а також фракція політичної партії «Наш Край» в Одеській обласній раді, до якої входять 7 депутатів із зазначених районів (очолює фракцію депутат від Тарутинського району Кащі О. Р.», – ідеться в листі Кіссе від 18 липня 2017 року.

Таким чином, констатуємо, що народному депутату не вдалося зібрати обіцяну групу фахівців, журналістів та громадських активістів для нагляду за ремонтом багатостраждальної траси. З одного боку, контроль робіт бодай кимось – цілком схвальна ініціатива, але з іншого, зарахувати здійснену таким чином спробу особистого й партійного піару як виконану обіцянку «Слово і Діло» не може.

На жаль, загальна кількість невиконаних обіцянок Кіссе вже значно перевищує кількість зобов'язань, які він виконав. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради він поки що лише в третій сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: