Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань бюджету

Кіссе пообіцяв докласти максимум зусиль щоб справу Василія Кащі було розслідувано до кінця

22 травня 2017 року народний депутат України Антон Кіссе пообіцяв докласти максимум зусиль щоб справу Василія Кащі було розслідувано до кінця. Мова йде про напад на Василія Кащі в залі мерії Бєлгорода-Дністровського під час засідання Виконавчого комітету (відео 36:20-36:35).
Архів
Сказано 22 травня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/CUNbrSbRLXY?t=36m20s
  • http://moldavanka.info/news/1675-kisse-trebuet-izvineniy-za-napadenie-na-deputata-bolgarina.html
  • http://vedomosti-ua.com/64281-bolgary-trebuyut-izvineniya-ot-patriotov-inache-mezhdunarodnyy-skandal.html
  • http://odessa.web2ua.com/kisse-ne-dajut-pokoja-provokacii-v-belgorode-dnestrovskom-2519/
  • https://news-front.info/2017/10/07/bolgary-gotovyat-protest-protiv-narusheniya-prav-svoih-sootechestvennikov-na-territorii-ukrainy/
  • 1

Результат

Дана обіцянка не входить до компетенції народного депутата України. У відповіді на запит Антон Кіссе не вказав інформації, чи звертався він у правоохоронні органи щодо розслідування справи Василія Кащі. Обіцянка отримує статус "архів".

На початку жовтня 2017 року ЗМІ повідомляють, що болгари готують акцію протесту перед Посольством України в Болгарії. На останок, кричущим випадком стало побиття народного депутата Василя Кащі, болгари відразу ж відреагували, організовуючи акції протестів і вимагаючи імпічмент Порошенко.

Станом на 27 лютого 2018 року відповідно до листа, отриманого від Антона Кіссе, народний депутат повідомив, що Кащі Василь Георгійович не є членом Асоціації болгар України та не входить до її керівних органів.

Відповідно до частини п’ятої статті 40 Кримінального процесуального кодексу України слідчий, здійснюючи свої повноваження відповідно до вимог цього Кодексу, є самостійним у своїй процесуальній діяльності, втручання в яку осіб, що не мають на те законних повноважень, забороняється.

Згідно із частиною другої статті 222 Кримінального процесуального кодексу України слідчий, прокурор попереджає осіб, яким стали відомі відомості досудового розслідування, у зв’язку з участю в ньому, про їх обов’язок не розголошувати такі відомості без його дозволу. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування тягне за собою кримінальну відповідальність, встановлену законом.