Стало відомо, що ВР не зможе розглянути держбюджет цього четверга

Читать на русском
Державний бюджет на 2019 рік у другому читанні у цей четвер, 22 листопада, парламент не встигне розглянути через процедурні питання.

Верховна Рада може не встигнути розглянути проект державного бюджету в другому читанні цього четверга.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив перший заступник голови комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко, інформує «РБК-Україна».

За його словами, перед розглядом державного бюджету Рада має ухвалити закон про зміни до Податкового кодексу №9260 із поданими поправками. Тому депутати ризикують не встигнути ухвалити бюджет до 1 грудня, як закликав голова Верховної Ради.

«Я бачу, що, скоріш за все, в нас не вийде проголосувати (за проект держбюджету-2019 – ред.) в четвер. Тому що формально депутати мають до обіду четверга передати свої правки і зауваження до законопроекту №9260 - податкового. Це зараз фактично базовий законопроект. Зараз я бачу, що туди активно поступають правки, яких вже більш ніж 1,5 тисячі», - розповів Довбенко.

На думку народного депутата, комітет не встигне розглянути всі правки до податкового законопроекту перед вечірнім засіданням.

Довбенко вважає, що державний бюджет на 2019 рік зможуть ухвалити лише в грудні.

План роботи Ради на тиждень: проект бюджету-2019 та перейменування областейВерховна Рада планує розглянути проект бюджету на 2019 рік і звернутися до Конституційного суду щодо перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Нагадаємо, в проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд подав до парламенту на розгляд у другому читанні, передбачене збільшення видатків на Кабінет міністрів та Верховну Раду.

Кабінет міністрів подав до Ради проект дербюджету-2019 для розгляду увдругому читанні. Доходи держбюджету на 2019 рік передбачені в сумі 1 026,1 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду - 928,5 млрд грн та доходи спеціального фонду - 97,6 млрд грн. Видатки держбюджету на 2019 рік передбачено у сумі 1 112,1 млрд грн, у тому числі видатки загального фонду - 1 005,7 млрд грн та видатки спеціального фонду - 106,3 млрд грн.

Раніше спікер ВР Андрій Парубій анонсував ухвалення держбюджету 22 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: