Скільки в жовтні заробив Порошенко та працівники АПУ

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити не лише за тим, як політики виконують обіцянки, але й за тим, скільки вони заробляють. Сьогодні подивимося, скільки за підсумками жовтня отримав глава Адміністрації президента, його заступники й сам глава держави Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко заробив минулого місяця 28 тисяч гривень. Це найнижча зарплата в АПУ, й усю цю суму, нагадаємо, Порошенко віддає на благодійні цілі.

Найвища зарплата в Адміністрації була в її глави Ігоря Райніна – 53 тисячі 178 гривень. До цієї суми увійшли 18 тисяч гривень окладу, 25 тисяч 920 гривень надбавок і 9 тисяч 257,74 гривні інших виплат (премія, індексація тощо).

Заступник глави АПУ Валерій Кондратюк заробив 49 тисяч 188 гривень. Його оклад становив 15 тисяч гривень, надбавки – 24 тисячі 810 гривень, інші виплати – 9 тисяч 377,74 гривні.

Костянтину Єлісєєву та Віталію Ковальчуку минулого місяця нарахували трохи більш ніж 43 тисячі гривень. Крім Порошенка, свою зарплату на благодійність спрямовує також Олексій Філатов, який у жовтні заробив близько 35 тисяч гривень.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, радник юридичної фірми, яка представляє інтереси президента Петра Порошенка, заявив, що ЗМІ завищили суму прибутку, яку вказав президент у змінах майнового стану в 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: