Парубій підтвердив дату розгляду Радою бюджету-2018

Читать на русском
Цього тижня планується розгляд проекту державного бюджету на 2019 рік та змін до Податкового кодексу. Також парламентарі розглянуть зміни до Податкового та Бюджетного кодексів.

Цього тижня планується розгляд проекту державного бюджету на 2019 рік та змін до Податкового кодексу.

Про це голова парламенту заявив під час засідання Погоджувальної ради Верховної Ради, пише «Слово і Діло».

Держбюджет-2019: чого МВФ побоюється та чекає від владиКабінет міністрів Україні представив у Верховній раді проект бюджету на 2019 рік. Більше про кошторис знають експерти.

Парубій зазначив, що у вівторок нардепи першим блоком мають розглянути блок агрополітики.

«Минулого тижня ми не завершили розгляд питань стосовно охорони тваринного та рослинного світу №6598, тому ми продовжуємо розгляд цього питання у вівторок. У вівторок першим блоком – блок аграрної політики. Наступний блок – це направлення на висновок Конституційного суду перейменування двох областей, яке допоможе нам завершити процес декомунізації», – повідомив Парубій.

За його словами, в середу, крім ратифікацій, парламент розгляне законопроект про кримінальні проступки № 7279-д у другому читанні.

«У четвер пропонується, щоб ми пройшли розгляд Бюджетного та Податкового кодексів. Хочу нагадати, що згідно з регламентом, до 1 грудня має бути розглянути і Бюджетний, і Податковий кодекс», – заявив Парубій.

Голова ВР зазначив, що правки до Бюджетного кодексу комітет уже підготував.

«Бюджетний кодекс уже комітетом підготовлений. Рішення комітету та всіх правок уже має бути в найближчий період. Це наше зобов’язання згідно з графіком ухвалення бюджету 0150 розгляд у четвер Податкового і Бюджетного кодексів, а також низки питань, які стосуються ухвалення бюджету», – додав він.

Зокрема, спікер наголосив, що планується виділення коштів на ЦВК та посилення кібербезпеки.

«Серед них закон про публічні закупівлі, але, я впевнений, ми маємо його ухвалити», – додав голова парламенту.

Нагадаємо, уряд на засіданні 14 листопада схвалив проект закону про бюджет-2019 для розгляду в другому читанні Верховною Радою.

Раніше Парубій заявив, що парламент перейде до розгляду держбюджету на 2019 рік 22 листопада. Крім того, за його словами, 22 листопада Рада також розгляне зміни до Податкового та Бюджетного кодексів у другому читанні.

До цього президент Петро Порошенко назвав умову, за якої може не підписати бюджет-2019. Зокрема, глава держави наполягає на забезпеченні субсидіями в держбюджеті на наступний рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: