План роботи Ради на тиждень: проект бюджету-2019 та перейменування областей

Читать на русском
Верховна Рада планує розглянути проект бюджету на 2019 рік і звернутися до Конституційного суду щодо перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Верховна Рада планує розглянути проект бюджету на 2019 рік і звернутися до Конституційного суду щодо перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Про це свідчить план роботи ВР на 20-23 листопада, опублікований на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

Рада підвищила штрафи за порушення термінів ввезення «євроблях»: як голосували нардепиВерховна Рада ухвалила ще один закон про євробляхи. За нього проголосували 245 народних депутатів.

Депутати почнуть роботу у вівторок, 20 листопада, з законопроектів, спрямованих на захист тварин, зокрема № 6598 щодо імплементації міжнародних угод для охорони тварин і рослин, а також № 7267 про реєстрацію та ідентифікацію тварин. Далі в плані роботи - блок питань аграрної політики, зокрема проект про стимулювання створення та розвитку сімейних фермерських господарств.

Народні обранці мають намір направити в Конституційний суд проекти законів про перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку і Дніпропетровської - в Січеславську. Крім того, планують розглянути проекти постанов про перейменування сіл в Івано-Франківській, Черкаській та Київській областях.

Законопроект про легалізацію детективної діяльності з пропозиціями президента вже вкотре потрапляє до плану роботи на тиждень, проте до голосування справа поки що так і дійшла.

Також на розгляді - проекти постанов про зміну в адміністративно-територіальному устрії, зміну і встановлення меж районів у Донецькій, Луганській, Тернопільській та Полтавській областях.

Середа, 21 листопада, традиційно повинна стати днем ​​ратифікацій. Верховна Рада планує розглянути ратифікацію змін угоди з Туреччиною для уникнення подвійного оподаткування; ратифікацію змін до конвенції з урядом Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії на таку ж тему. Також на порядку денному - ратифікація меморандуму із Австрією про доступ на ринки праці членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

Крім того, на середу заплановано розгляд у другому читанні законопроекту про кримінальні проступки та порядок їхнього розслідування. У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях та групах.

Пленарний четвер, 22 листопада, згідно з планом, почнеться з бюджетного процесу. Спочатку мають намір розглянути в другому читанні проекти змін до Бюджетного та Податкового кодексів, а відразу після них - проект бюджету на 2019 рік (також у другому читанні). У плані роботи - позначений президентом як невідкладний законопроект про державні закупівлі, а також давно підтриманий за основу проект про розподіл повноважень між Нацбанком і Національною комісією із цінних паперів і фінансових ринків.

Рада має намір ратифікувати угоду з США для застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) і зміни до законодавства у зв'язку з цим. Планується розгляд законопроектів про поводження з ядерними відходами, а також про використання побутових відходів.

У п'ятницю, 23 листопада, відбудеться «Година запитань до уряду» і зачитають депутатські запити. О 15:00 відбудеться засідання, присвячене вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.

На минулому пленарному тижні Рада схвалила підвищення тютюнового акцизу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: