В «Укроборонпромі» розповіли, куди спрямують гроші з бюджету

Читать на русском
Підприємства авіакластера Укроборонпрому ведуть активні роботи, направлені на посилення спроможностей Повітряних сил ЗСУ.
Ілюстративне фото.

Передбачене допрацьованим до другого читання проектом держбюджету на 2019 рік дофінансування статутного капіталу держконцерну «Укроборонпром» у разі затвердження закону про держбюджет планують спрямувати насамперед на оновлення та розвиток потужностей підприємств авіаційного кластера.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в «Укроборонпромі», інформує «Інтерфакс-Україна».

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

«У разі ухвалення держбюджету на наступний рік передбачене проектом основного фінансового закону дофінансування статутного капіталу держконцерну в розмірі 2,8 мільярда гривень будуть спрямовані насамперед на оновлення виробничих потужностей авіабудівних підприємств «Укроборонпрому», розробку та підготовку до серійного виробництва нових зразків авіаційної техніки для ЗСУ, а також на фінансування інших заходів зі зміцнення вітчизняної оборонної промисловості», – повідомив співрозмовник агентства.

Як нагадали з огляду на це в дежконцерні, останніми роками підприємства авіакластера «Укроборонпрому» ведуть активні роботи, направлені на посилення спроможностей Повітряних сил ЗСУ.

За даними «Укроборонпрому», передбачене проектом держбюджету на 2019 рік масштабне дофінансування статутного капіталу держконцерну дасть змогу довести розмір статутного капіталу до 3,5 млрд грн.

Нагадаємо, Верховна Рада планує розглянути в другому читанні проект держбюджету на 2019 рік 22 листопада.

Натомість заступник голови комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко розповів ЗМІ, що бюджет на 2019 рік зможуть ухвалити лише в грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: