«Укроборонпром» показав вогневі випробування танка Т-72АМТ – відео

Читать на русском
На військових полігонах розпочаті вогневі випробування нового українського танка Т-72АМТ, розробленого й створеного на Київському бронетанковому заводі.

В Україні проходить вогневі випробування на полігонах модернізований основний бойовий танк Т-72АМТ

Т-72АМТ від "Київського бронетанкового заводу"Державний концерн "Укроборонпром"

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба концерну «Укроборонпром» у понеділок, 13 серпня.

Зазначається, що Т-72АМТ є модернізованою версією Т-72А. Однією з головних особливостей оновленої бойової машини є можливість ведення вогню високоточними ракетами «Комбат», що мають п'ятикілометровий радіус ураження ворожої бронетехніки.

«Таким чином, дальність ведення вогню танка Т-72АМТ вдвічі більша, ніж у Т-72А», – зазначають у держконцерні.

Ракета «Комбат» має бронепробивальність у 750 мм, завдяки тандемній головній частині повністю ігнорує динамічний захист супротивника й, як наслідок, її потужності достатньо для знищення найбільш захищених ворожих танків.

Крім того, Т-72АМТ отримав ступінь захисту нового покоління, що забезпечується елементами динамічного захисту та протикумулятивними ґратами. В «Укроборонпромі» стверджують, що таке поєднання виявилося одним із найефективніших під час боїв на сході України й було впроваджене у виробництво.

Також у Т-72АМТ встановлений комплект із двох цифрових радіостанцій із захищеними каналами зв'язку, що дозволяє безпосередньо підтримувати зв'язок із піхотними підрозділами, «що має величезне значення для взаємодії на полі бою».

Ця модифікація Т-72 отримала сучасні супутникові засоби навігації.

Київський бронетанковий завод також провів модернізацію ходової частини. Була виконана заміна гусениць на нові з резинометалевим шарніром і біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу танка.

«Загалом, Т-72АМТ є результатом обробки досвіду бойового застосування танків Т-72, ​​більш ніж сотня яких були за роки війни передані українській армії підприємствами «Укроборонпрому», – резюмували в концерні.

Раніше в Україні випробували керовані протитанкові ракети.

Також Порошенко повідомив про успішне випробування нових снарядів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: