«Укроборонпром» представив нову бойову машину «Берест»

Читать на русском
Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ Берест, її особливістю стала цифрова система управління вогнем, яка дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема топогеодезичну прив'язку.

«Укроборонпром» представив нову бойову машину БМ-21 УМ «Берест», яка визнана для заміни БМ-21 «Град», що стоїть на озброєнні ЗСУ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що найближчим часом до армії поставлять вогнемет РПВ-16Сказано 23 липня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», Шепетівський ремонтний завод здійснив глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню, при виробництві якої використовуються лише українські комплектуючі, пише «Слово і Діло».

Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ «Берест», її особливістю стала цифрова система управління вогнем, яка дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема топогеодезичну прив'язку.

«Нові цифрові технології інтегрують «Берест» до системи обміну інформацією на полі бою. Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати противника, які в обробленому вигляді надходять із безпілотників, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Така інтеграція набагато підвищує точність та ефективність ведення вогню», – йдеться в повідомленні.

Мільйони в повітря: скандали з непридатними держзакупівлями в УкраїніУ Львові німецькі трамваї не можуть відкрити двері через високі платформ, а Укрзалізниця купує браковані запчастини.

Ще однією особливістю нової РСЗО є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів, замість 40 в «Граді». Велика потужність дозволяє гарантовано знищувати противника й оперативно розподіляти вогонь між різними цілями.

«Берест» встановлений на новому шасі КрАЗ-5401НЕ з колісною формулою 4х4. Нове шасі має компоновку «кабіна над двигуном» та обладнане дворядною 4-дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмічати розрахунок і всю необхідну апаратуру управління вогнем.

В «Укроборонпромі» запевнили, що «Берест» порівняно з «Градом» має велику потужність залпу, точність ведення вогню, більшу інтеграцію цифрових систем управління та наведення артилерії, велику мобільність і потребує менше часу для підготовки до відкриття вогню.

Раніше повідомлялося, що ракети «Оскол» пройшли черговий етап випробувань.

Також нагадаємо, «Укроборонпром» впав у рейтингу виробників зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: