Комітет НАТО ухвалив резолюцію про засудження агресії РФ в Азовському морі

Читать на русском
У резолюції зазначено про необхідність виділити необхідні ресурси для ослаблення російських систем А2/AD, які розташовані на території країн Балтії, в Калінінграді і Чорноморському регіоні в Криму.

Комітет з питань цивільного виміру безпеки НАТО одноголосно прийняв резолюцію Парламентської асамблеї Альянсу про засудження будівництва Керченського мосту та агресії Росії в Азовському морі.

Про це повідомляє голова постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фриз у Facebook, пише «Слово і Діло».

Резолюція через ескалацію в Азовському морі. Чи загрожує щось РФ?Європарламент готує резолюцію щодо санкцій проти РФ через ескалацію в Азовському морі. Чи будуть наслідки для РФ, знають експерти.

«Засуджуючи незаконне будівництво керченського мосту Росією, а також політику Росії щодо виборчої відмови в доступі і безпідставної затримки українських і міжнародних суден в Азовському морі, сильно стурбовані новими загрозами безпеці, економіці та екології в регіоні», - йдеться в резолюції.

Крім того, в резолюції зазначено про необхідність виділити необхідні ресурси для ослаблення російських систем А2/AD, які розташовані на території країн Балтії, в Калінінграді і Чорноморському регіоні в Криму.

Раніше в РФ заявили, що «буквально в хвилини» можуть закрити Азовське море для українських суден.

Також нагадаємо, Європарламент закликав посилити санкції проти РФ через загострення в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: