Гройсман розповів про закріплення в Конституції права громад на об'єднання

Читать на русском
Гройсман виступає за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об'єднання та визначення розвитку територій.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об'єднання та визначення розвитку територій.

Як пише «Слово і Діло», про це прем’єр повідомив під час наради, присвяченої питанням децентралізації в Україні.

Як Порошенко порушує КонституціюПрезидент України зобов’язаний підписати ухвалений Верховною Радою проект закону протягом 15 днів або повернути до парламенту. Але на практиці деякі законодавчі ініціативи чекають роками, а інші підписуються в день надходження на Банкову.

«Зараз потрібен новий інструмент продовження децентралізації. Нам потрібно оновити Концепцію реформування місцевого самоврядування, затверджену в 2014 році. І наше завдання – бути ініціатором процесу змін до Конституції щодо розподілу повноважень, субсидіарності», – сказав прем'єр-міністр.

Раніше Гройсман заявляв, що за спробою зупинити децентралізацію стоять брудні політичні ігрища, а зупинити децентралізацію не вийде.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України відтермінувала місцеві вибори в двох об'єднаних територіальних громадах у Добропільському районі Донецької області через загрозу терористичних актів.

Також «Слово і Діло» писало, хто й на що з депутатів обіцяв знайти додаткові кошти в бюджетах для своїх округів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: