АМКУ оштрафував Курченка на 15 мільйонів

Читать на русском
Антимонопольний комітет наклав штраф у 15 мільйонів гривень на українського олігарха-втікача Сергія Курченка.

Антимонопольний комітет наклав штраф у 15 мільйонів гривень на українського олігарха-втікача Сергія Курченка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв у Facebook.

Екс-регіонала та банкіра Курченка зняли з розшукуЗа причинами зняття з розшуку в Нацполіції порадили звернутися до ГПУ. А в Генпрокуратурі відмовилися відповідати на зппитання, пославшись на таємницю слідства.

За його словами, завершилося тривале розслідування, під час якого були визначені відносини контролю та кінцевого бенефіціара-набувача Брокбізнесбанку.

«АМКУ ухвалив рішення у справі про вчинення економічної концентрації – набуття Курченком С. В. та групою пов'язаних осіб Брокбізнесбанку. На Курченка С. В. накладений штраф 15 мільйонів гривень», – написав Терентьєв.

Він не уточнив, яким чином цей штраф стягнуть із Курченка.

Нагадаємо, в березні 2014 року Курченку оголосили підозру за спільне з іншими особами розкрадання майна державного підприємства ПАТ «Укргазвидобування» та оголосили його в розшук.

Тоді ж Печерський райсуд Києва надав Генпрокуратурі дозвіл на заочне розслідування справи олігарха-втікача Сергія Курченка.

У червні 2014 року Нацбанк ухвалив рішення ліквідувати неплатоспроможний Брокбізнесбанк.

Також стало відомо, що після псевдовиборів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу реальні важелі управління економікою остаточно перейшли до рук структури компанії «Внешторгсервис», яку пов'язують із олігархом-утікачем Сергієм Курченком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: