Справу про спецрозслідування щодо Курченка розглянуть уночі

Читать на русском
Печерський районний суд Києва в середу, 28 лютого, розглядає справу про заочне спеціальне розслідування щодо бізнесмена Сергію Курченка.

Печерський районний суд Києва в середу, 28 лютого, розглядає справу про заочне спеціальне розслідування щодо бізнесмена Сергію Курченка.

За словами адвокатів, засідання, яке розпочалося в 11 ранку, триватиме і вночі, пише «Слово і Діло».

Адвокат Сергій Поліщук вказує на цілу низку сумнівних моментів при розгляді цієї справи. Один з основних, за його словами, - те, що справу розглядає суддя, проти якого Генпрокуратурою порушено кримінальне провадження.

«Слідчий суддя Писанець, догоджаючи ГПУ, проігнорував закінчення робочого дня і пішов «в нічниий», вирішивши слухати справу до ранку. Щоб догодити прокуратурі і не отримати кримінальне провадження щодо себе за ст.256 КК України і, можливо, вирішити питання існуючого проти себе кримінального провадження», - написав Поліщук на своїй сторінці в Facebook.

Правозахисник звернув увагу на те, що в Печерському суді є розклад, де значиться, що робочий день закінчується о 17.45.

Крім того, за його словами, адвокати дізналися про судове засідання 27 лютого, хоча за правилами про дату і час початку слухання справи зобов'язані попереджати за три дні.   23 лютого в ефірі 5 каналу заступник генерального прокурора Євген Єнін звинуватив Печерський суд Києва в саботажі дозволу на заочне засудження Сергія Курченка. І пригрозив, що за це може бути відкрито кримінальне провадження за статтею про сприяння злочинній організації (ст.256 КК України).

Раніше в ГПУ повідомили про спецконфіскацію підприємства Курченка.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко не виконав обіцянку до кінця 2017 передати до суду справу бізнесмена Сергія Курченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: