Курченко потрапив до списку санкцій РНБО

Читать на русском
Рада національної безпеки і оборони вперше внесла до списку санкцій  олігарха-втікача Сергія Курченка.

Рада національної безпеки і оборони вперше внесла до списку санкцій олігарха-втікача Сергія Курченка.

Як повідомляє «Слово і Діло», відповідний указ президента №126/2018 про набуття чинності рішенням РНБО оприлюднений на сайті відомства.

Суд заарештував медіахолдинг КурченкаСуд задовольнив клопотання і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу.

Зазначається, що рішення запровадити економічні та інші обмежувальні санкції, які були запропоновані Кабінетом міністрів, Службою безпеки та національним банком, ухвалили 2 травня.

У додатку до рішення РНБО повідомляється, що в списку фізичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), зазначений і бізнесмен, власник групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» Сергій Курченко.

У документі пояснюється, що ці санкції передбачають блокування активів (тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним йому майном); запобігання виведенню капіталів за межі України; заборону участі в приватизації, оренди державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо або побічно контролюються резидентами іноземної держави або діють в їхніх інтересах; повну або часткову заборону здійснення операцій із цінними паперами, емітентами яких є особи, щодо яких застосовані санкції відповідно до цього закону.

Також Курченку заборонена видача дозволів, ліцензій Національного банку на здійснення інвестицій в іноземній державі, розміщення валютних цінностей на рахунках на території іноземної держави тощо. Термін дії санкцій – три роки.

Загалом у списку 1748 осіб.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко не виконав обіцянку до кінця 2017 року передати до суду справу бізнесмена Сергія Курченка.

Як повідомлялося, РНБО запровадила санкції проти РІА «Новости-Украина».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: