Курченко монополізував економіку окупованого Донбасу – ЗМІ

Читать на русском
Крім того, наголошується, що монополістом з постачання і продажу продукції з окупованих районів Донецької та Луганської областей стала фірма Газ-альянс Курченка.

Після псевдовиборів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу реальні важелі управління економікою остаточно перейшли до рук структури компанії «Внешторгсервис», яку пов'язують із олігархом-утікачем Сергієм Курченком.

Про це пише «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Відзначається, що до влади в Донецьку прийшов колишній так званий в. о. голови незаконного угруповання «ДНР» Денис Пушилін та оголосив новий курс – на розвиток економіки.

«Інтегруючись в економіку Російської Федерації, ми не хочемо бути споживачем або дотаційним регіоном. Донбас здатен не лише заробляти на себе, але й бути попереду багатьох розвинених держав», – заявляв Пушилін.

Повноваження щодо розвитку економіки Пушилін делегував так званому «прем'єр-міністру ДНР» Олександру Ананченку. Таким чином, тепер Пашков у Донецьку очолює впливову структуру компанії «Внешторгсервіс» і «розвиває республіку».

Ця компанія з минулого року керує практично всіма шахтами й заводами на окупованій території. Видобуте вугілля й готовий метал потім потрапляють до Росії без відома українських власників захоплених підприємств.

«Ми моніторимо і залізничну інформацію, і митну статистику. І судячи з даних, які ми бачимо, щомісяця близько 400-500 тисяч тонн вугілля з тимчасово окупованої території перетинають кордон із РФ», – розповідає керівник офісу глави ДТЕК «Енерго» Денис Діденко.

Крім того, наголошується, що монополістом із постачання та продажу продукції з окупованих районів Донецької та Луганської областей стала фірма «Газ-альянс» Курченка. Структури Курченка сьогодні фактично контролюють усі промислові гіганти непідконтрольного Донбасу.

Раніше повідомлялося, що екс-регіонала й банкіра Курченка зняли з розшуку.

Також нагадаємо, Курченко потрапив до списку санкцій РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: